Prinášame vám zoznam slovenských fariem, ktoré ponúkaju predaj vianočných kaprov na vianoce.
Jedným z takýchto rybníkov je aj RYBIA FARMA STUPAVA na úpätí Malých Karpát v samotnom srdci zámockého parku mesta Stupava. Rybárči sa tam už od čias grófa Pálffyho a ich 15 rybníčkov prešlo k modernizovanému, ale stále ekologickému, prírodnému rybárstvu a celoročne dodáva pstruha dúhového. Podľa sezónnej dostupnosti sa na pult dostane jeseter sibírsky alebo šťuka obyčajná a na objednávku vám môžu dodať sumca veľkého alebo kapra rybničného.
Nie je ryba ako ryba
Ako sa odlišujú „eko“ ryby od rýb z„brojlerového“ chovu
V prvom rade sa odlišujú v tom, že žijú v ich prirodzenom prostredí od vyliahnutia z ikry až po vylovenie a neplávajú v betónových nádržiach. Ryby majú dostatok priestoru na život a každá si vo vode nájde, čo potrebuje. Spolu s rybami tu totiž býva aj veľké množstvo prirodzenej potravy, ako sú malé rybky a najrôznejší hmyz „EKO“-ryby síce potrebujú viac času na svoj rast, ale nie sú dotované antibiotikami ani podobnými prípravkami. Ryby z prirodzeného chovu sú podstatne chutnejšie a zdravšie.
Živé kapry potešia každého Slováka
RYBY Z DVORA, ktorých ryby sa liahnu vo Vyšnom Kubíne sa zamieravajú na chov rýb v recirkulačnom systéme na vode zo studne. Špecializujú sa na chov pstruha duhoveho ale aj lipna a zubača.
Na slovenský Vianočný stôl patrí neodmysliteľne kapor. Živého kapra je možné si zakúpiť priamo na mieste, alebo si ho aj vyloviť. Napríklad predaj živého kapra z Rybárstva v Stupave a rybníkoch na Záhorí je možné dostať v cene 4,50 eur za kilo. Ideálny vianočný kapor by mal mať okolo 3 kíl. Ak ho raz donesiete živého domov určite urobíte radosť vašim ratolestiam. Ak by sa vás pokúšali uprosiť, aby ste ich vrátili naspäť „do vody“ nerobte to, rybám by to nepomohlo do jari by mohli uhynúť. Pokojne kapra zjedzte bol na to stvorený aby človeka nasýtil.
OD DUCHONKY CEZ HANDLOVÚ PO BUDMERICE
SLOVENSKÉ FARMY NA KTORÝCH RYBÁCH SI POCHUTÍTE
Slovenskú rodinnú farmu Rybárstvo Kulháň, ktorá sa snaží udržať vždy čisté nielen prostredie, ale aj vzťahy zo zákazníkmi z Duchonky VIRIDIS v Zlatníkoch, zameranú nielen na chov aj rybolov pstruhov sumca omega, ale aj ich spracovanie a ponuku občerstvenia poznajú už ľudia z celého sveta. Jediný návštevníci, ktorí zatiaľ na ich zozname chýbajú sú Antartkídčania :) Do dejín vstúpili aj výrobou pečeno- údených pstruhov, ktoré si všetci obľúbili.
Z rybníka MACHNÁČ v Horných Motešiciach pri Trenčína si môžete domov odniesť Vianočné kapre, ale aj pstruhy. Takisto sa špecializujú na výrobu pečeno-údených pstruhov. V lete nemôže chýbať posedenie pri rybníkoch pre gurmánov a milovníkov prírody. VIANOČNÉ KAPRE , PSTRUHY / ostatné ryby ešte upresníme/ predávame od 14.12. do 20.12. 2020 v čase 8.30 -17.00hod.
Celoročne si budete môcť mlsnúť aj na sumčekoch bez toxínov s veľmi malým množstvom tuku a vysokým obsahom bielkovín, o ktoré sa zodpovedne starajú na jedinej svojho druhu AGRO FARME v Handlovej. Jedná sa o najmodernejšie zariadenie na chov rýb v strednej Európe v uzavretých halových priestoroch v recirkulačno - aquakultúrnom systéme pomocou okysličovania vody tzv. ODS Flow systémom. Bol založený na najnovších výskumoch v oblasti intenzívneho chovu rýb.
AGROFARMA BUDMERICE vám dá donáškovou službou doniesť rybky až ku vám domov. Na výber budete mať Kaprov, Amura, Sumca, Jesetera, Pstruh, a či Šťuky. Objednajte si čerstvú rybičku z pohodlia domova . V súvislosti s novými opatreniami COVID-19 a zachovaním pohodlia pri nákupe sme sa rozhodli rozšíriť naše služby v Bratislave o dovoz čerstvých rýb až k vám domov.
Neďaleko Bratislavy farma "Rybáreň svätého Petra" je farma na chov rýb, ktorá ryby chová, spracováva aj prepravuje a okrem toho prevádzkuje skvelú reštauráciu.
Predvianočná otváracia doba:
Od 14.12.2020 - do 23.12.2020
8,00 - 12,00 obedňajšia prestávka 13,00 - 16,00
Sladkovodné ryby, ale aj krmivá pre lososovité ryby lososovité ryby, výlovy rybo-chovné zariadenia, prepravu rýb a poradenstvo v oblasti rybárstva nájdete neďaleko Partizánskeho v rodinnej farme RYBHOS v SKAČANOCH. Pstruhová farma je vybudovaná na toku rieky Nitrica. Ročne vyprodukuje cca 10t pstruha a na kaprových rybníkoch cca 5t kapra. Pstruh sa dá kúpiť na farme celoročne a ostatné ryby ako kapor, amur, tolstolobík, sumec, šťuka, zubáč, jeseter a karas len v období Vianoc.
FARMA PSTRUHÁREŇ sa nachádza v pohorí Levočských vrchov v jednom z najčistejších oblastí SR. Ako už názov napovedá ponúka čerstvé, ale aj udené – tepelne spracované pstruhy vhodné na priamu konzumáciu ako súčasť studenej kuchyne ale aj polotovary z rýb. V Pstruhárni sa chovajú pstruhy na prietočnej teda čistej vode, ktorá prechádza cez rybníky pri všetkých štádiách rastu. Pstruhy sa dajú zakúpiť celoročne.
Pri Ružomberku sídli jeden z najväčších producentov lososovitých druhov rýb na Slovensku SLOVRYB s takmer tretinovým podielom na domácom trhu tejto komodity. Tradíciu v pstruhárstve má už od sedemnásteho storočia. V súčasnosti spoločnosť disponuje špičkovými odborníkmi v oblasti chovu a spracovania sladkovodných rýb. Farma dodáva na zarybňovanie revírov násady pstruha dúhového, pstruha potočného, lipňa a na domáci aj zahraničný trh pstruha dúhového v trhovej veľkosti, ktorého ponúka aj v spracovanej forme chladených, mrazených a údených výrobkov.
Senický KUNOWSKY MAJER sa stotožňuje s filozofiou že „vnútrozemcovi“, a Stredoeurópanovi najviac konvenuje sladkovodný typ ryby, ktorý nasadili do našich bazénov a tým je pstruh dúhový lososovitý, kapor. Všetky sú kŕmené prvotriednou najkvalitnejšou potravou. Od 2019 sa na majeri v zrenovovanej starej udiarni vyrábajú aj vlastné rybacie produkty treska, zavináč, údenáč, ryba v oleji a rybí šalát. Inovovali tresku na “kunowskú tresku” s obsahom 70% rybieho mäsa v 80% majonézy, zavináče konzervované iba cibuľou a kyslou kapustou a ryby sú údené na bukovom dreve.
Keď pôjdete do Žiaru Nad Hronom určite sa po ceste nezabudnete zastaviť na farme BABICA, ktorá okrem čerstvých pstruhov, ktoré sa dajú zakúpiť po celý rok ponúka aj kozie mlieko, keďže rybkám robia spoločnosť štvornohé kamošky - kozičky.
Podpora slovenských farmárov
Pre zaujímavosť každý rybár si odnesie do roka cca 30 kg rýb, ale podľa štatistík sa ročne chytí v riekach rybníkoch a na priehradách 3000 ton rôznych druhov rýb a tieto čísla stúpajú. Tento fakt naznačuje, že konzum rýb a aj rôznych produktov z nich je stále populárnejší a to najmä v letnom období v kombinácii návštev nádherných rybníkov, pričom sa človek môže nadchnúť pre kvalitné rybárske špecialitky a okolitú prírodu a v období Vianoc, keď chce spoznať pôvod svojho kapra na Vianočnom stole.
A tak každý z nás predajom rýb zo slovenských fariem nielen že podporí slovenských farmárov, ale sa dostane k živým a čerstvým rybám podľa vlastného výberu počas celého roka.
Tento článok mohol vzniknúť vďaka podpore MonsterFish.sk - rybárske potreby Viac ako 25 000 šikovných vecičiek pre rybárov.