Balený v papierovom vrecku 20 g.
Všestranná bylinka dokonale využitá v kuchyni aj pri domácej liečbe.
Využitie:
pri chorobách dýchacích ciesť a zažívacích ťažkostiach,
pri nadúvaní (tiež ako korenie v pri príprave jedál) zvyšuje tvorbu žalúdočných štiav zlepšuje látkovú výmenu pôsobí protizápalovo pri hnačkových ťažkostiach zvyšuje tvorbu žlče žlčníkových kameňoch odporúča sa ľuďom so zníženou žalúdočnou kyslosťou pri všetkých zápalom horných dýchacích ciest pri chronickej bronchitíde pre hojivé účinky používame na omývanie hnisavých rán, výrobu pleťových olejov a krémov detoxikuje pečeň
Popri svojom hlavnom použití teda kašli a zahlienení sa používa aj ako sťahujúci prostriedok pri zápaloch močových ciest. Pomáha pri nočnom pomočovaní sa detí. Je to tiež posilňujúci prostriedok pri jarnej únave a ako kloktadlo.
Použitie zádušníka v kuchyni
Mierne pikantnú chuť používame aj miesto čierneho korenia čerstvý, tak aj sušený zádušník. Čerstvý zádušník môžeme pridať do dresingov, bylinkového masla, tvarohu, pomazánok, zemiakového šalátu, polievok a omeliet. Sušeným zádušníkom môžeme okoreniť mäso, zeleninu či zeleninové polievky, alebo posypať varené zemiaky.