Kuracie stehná s chrumkavou kožou

28.11.2024Mäsové špeciality
Príprava
15 min
Varenie
60 min
Celkový čas
60 min
Jednoduchý recept na kuracie stehná s chrumkavou kožou sú perfektným receptom, ktorý zvládne každý. Bez potreby akéhokoľvek korenia si vychutnáte prirodzenú chuť mäsa a masla.
Zdieľaj
Ingrediencie
10 - 25 g
podľa potreby
Nezmeškajte novinky
Dostávajte pravideľné novinky do vašej poštovej schránky.

Postup

1.

Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Suché mäso je kľúčové pre dosiahnutie dokonale chrumkavej kože.

2.

Rúru nastavte na teplotu 200 °C.

3.

Stehná rovnomerne osolte z oboch strán. Na plech alebo do zapekacej nádoby dajte kúsok masla (asi 10 g).

Pečené kura soľ a maslo

4.

Položte kuracie stehná kožou nahor na plech. Na každé stehno môžete položiť ešte malý kúsok masla, aby bola koža ešte chrumkavejšia.
Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 60 minút. Po 20 minútach skontrolujte stehná. Ak maslo vyprskáva, stačí trochu poliať mäso výpekom. Ak chcete extra chrumkavú kožu, posledných 5 minút použite funkciu grilu.

Pečené kura

5.

Hotové stehná majú zlatistú a chrumkavú kožu. Podávajte s jednoduchou prílohou, napríklad varenými zemiakmi, čerstvým chlebom, alebo zeleninovým šalátom.