Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Suché mäso je kľúčové pre dosiahnutie dokonale chrumkavej kože.
Rúru nastavte na teplotu 200 °C.
Stehná rovnomerne osolte z oboch strán. Na plech alebo do zapekacej nádoby dajte kúsok masla (asi 10 g).
![]()
Položte kuracie stehná kožou nahor na plech. Na každé stehno môžete položiť ešte malý kúsok masla, aby bola koža ešte chrumkavejšia.
Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 60 minút. Po 20 minútach skontrolujte stehná. Ak maslo vyprskáva, stačí trochu poliať mäso výpekom. Ak chcete extra chrumkavú kožu, posledných 5 minút použite funkciu grilu.
![]()
Hotové stehná majú zlatistú a chrumkavú kožu. Podávajte s jednoduchou prílohou, napríklad varenými zemiakmi, čerstvým chlebom, alebo zeleninovým šalátom.