Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Suché mäso je kľúčové pre dosiahnutie dokonale chrumkavej kože.
Rúru nastavte na teplotu 200 °C.
Stehná rovnomerne osolte z oboch strán. Na plech alebo do zapekacej nádoby dajte kúsok masla (asi 10 g).
Položte kuracie stehná kožou nahor na plech. Na každé stehno môžete položiť ešte malý kúsok masla, aby bola koža ešte chrumkavejšia.
Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 60 minút. Po 20 minútach skontrolujte stehná. Ak maslo vyprskáva, stačí trochu poliať mäso výpekom. Ak chcete extra chrumkavú kožu, posledných 5 minút použite funkciu grilu.
Hotové stehná majú zlatistú a chrumkavú kožu. Podávajte s jednoduchou prílohou, napríklad varenými zemiakmi, čerstvým chlebom, alebo zeleninovým šalátom.