Francúzsky toast s banánom

08.10.2023Dezerty
Príprava
15 min
Varenie
10 min
Celkový čas
25 min
Francúzsky toast s banánom je ideálny ako raňajky. Zasýti na veľmi dlhú dobu, milujú ho hlavne deti.
Zdieľaj
Ingrediencie
3 ks
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička
2 polievkové lyžice
2 ks
podľa potreby
Nezmeškajte novinky
Dostávajte pravideľné novinky do vašej poštovej schránky.

Postup

1.

Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, mlieko, vanilkový a škoricový cukor. Dobré premiešajte, aby boli všetky ingrediencie dobre spojené.

Francuzsky toast recept

2.

Prekrojte si croissanty ( môžu byť aj staršie ) a rozohrejte panvicu na strednom ohni, pridajte maslo. Nechajte ho roztopiť, ale nedovoľte, aby sa zohrialo príliš.

Croissanty

 

3.

Ponorte každú prekrojenú časť croissantu do vajec a mlieka, otočte ho a nechajte vsiaknuť. Položte namočený croissant na horúcu panvicu a opečte ho z oboch strán, kým nieje zlatohnedý. To by malo trvať približne 2-3 minúty na každej strane.

Croissanty francuzsky toast

4.

Hotové francúzske toasty vyberieme a položíme na kuchynskú servítku, aby sa nasiakla prebytočná mastnota.

Prekrojíme si banán na polovicu a takto, ešte do teplých croissantov vložíme a zavinieme banán. Nakoniec pokvapkáme medom alebo javrorovým sirupom. Hotové francúzske toasty môžete ozdobiť ďalšími prísadami podľa vlastnej chuti.

Francúzsky toast recept

Francúzsky toast vždy robím s rôznym ovocím podľa sezóny. napr. slovenské čučoriedky, jahody zo samozberu a pod. Dnes, ako ovocie použijem banán a namiesto chleba alebo toastu použijem croissanty.

reklama: