Vo veľkej mise zmiešajte vajcia, mlieko, vanilkový a škoricový cukor. Dobré premiešajte, aby boli všetky ingrediencie dobre spojené.
Prekrojte si croissanty ( môžu byť aj staršie ) a rozohrejte panvicu na strednom ohni, pridajte maslo. Nechajte ho roztopiť, ale nedovoľte, aby sa zohrialo príliš.
Ponorte každú prekrojenú časť croissantu do vajec a mlieka, otočte ho a nechajte vsiaknuť. Položte namočený croissant na horúcu panvicu a opečte ho z oboch strán, kým nieje zlatohnedý. To by malo trvať približne 2-3 minúty na každej strane.
Hotové francúzske toasty vyberieme a položíme na kuchynskú servítku, aby sa nasiakla prebytočná mastnota.
Prekrojíme si banán na polovicu a takto, ešte do teplých croissantov vložíme a zavinieme banán. Nakoniec pokvapkáme medom alebo javrorovým sirupom. Hotové francúzske toasty môžete ozdobiť ďalšími prísadami podľa vlastnej chuti.