Pečené gaštany v rúre

25.10.2024Sezónne recepty
Príprava
5 min
Varenie
20 min
Celkový čas
25 min
Pečené gaštany v rúre sú skvelou pochúťkou a ich príprava je jednoduchá.
Zdieľaj
Ingrediencie
podľa potreby
na pokropenie
Nezmeškajte novinky
Dostávajte pravideľné novinky do vašej poštovej schránky.

Postup

1.

Predhrejte rúru na 220 °C.

2.

Na plochej strane každého gaštana narežte malý krížik (asi 2-3 cm), aby para mohla unikať. Tento krok je dôležitý, aby nepraskli pri pečení.

Narezanie pečených gaštanov

3.

Gaštany vložte na plech s narezanou stranou hore. Pridajte 2 - 3 polievkové lyice vody, Pečte v predhriatej rúre asi 20-30 minút, kým šupka nezačne praskať a gaštany nezmäknú. Počas pečenia ich môžete občas premiešať, aby sa opiekli rovnomerne. Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť, no ešte teplé ich olúpte – šupka a vnútorná hnedá koža sa najlepšie lúpu, keď sú gaštany ešte teplé.

Pečene gaštany v rúre

Podobné recepty

30 min
02.06.2024
Sezónne recepty
Bazový sirup - chutná a zdravá domáca limonáda
30 min
27.05.2024
Sezónne recepty
Výborný medovkový domáci sirup
25 min
14.05.2024
Sezónne recepty
Vaječný likér z domácich vajíčok