Dusené mäso na hrášku s novými zemiakmi a maslom

19.06.2025Hlavné jedlo
Príprava
20 min
Varenie
50 min
Celkový čas
70 min
Je jún a na poliach nám dozrieva hrášok aj nové zemiaky. Využite túto sezónu naplno a pripravte si jednoduché, chutné jedlo z čerstvých surovín priamo od farmára.
Zdieľaj
Nezmeškajte novinky
Dostávajte pravideľné novinky do vašej poštovej schránky.

Postup

1.

Mäso nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej a dozlata opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a opekáme ho, kým sa zatiahne.

Nakrájané maso

Masko dusenie

2.

Pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, slepačí bujón, soľ a čierne korenie. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme približne 40–50 minút domäkka. Podľa potreby podlievame.

Dusene na hrašku

 

3.

Ku koncu dusenia pridáme čerstvo nazbieraný hrášok a ešte 5–7 minút spolu dusíme, aby si zachoval sviežu farbu a jemnosť

Hrášok

Dusene maso s hraskom

4.

Zemiaky dôkladne umyjeme a varíme v šupke v osolenej vode približne 20–25 minút. Po scedení ich ešte horúce prelejeme roztopeným maslom a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Varene zemiaky v šupke

5.

Podávame mäso s hráškom a zemiakmi. Skvelo chutí s kyslou uhorkou alebo pohárom domáceho sirupu.

Dusene bravčové na hrášku

Bravčové dusené mäso s hráškom, ktorý sme práve zozbierali z nášho poľa, a nové zemiaky v šupke s maslom a čerstvou petržlenovou vňaťou – tak chutí domáca kuchyňa od farmára. Pripravené jednoducho, bez zbytočností, s dôrazom na kvalitu surovín a sezónnu chuť. Vyskúšajte tento tradičný recept, ktorý vás vráti do čias vôní babičkinej kuchyne.

Podobné recepty

30 min
02.10.2024
Hlavné jedlo
Granadír od farmára - recept na granatiersky pochod
45 min
10.07.2024
Hlavné jedlo
Výborný tekvicový prívarok s mäsom na šťave