Zapekaný baklažán s paradajkou a syrom

16.09.2022Sezónne recepty
Príprava
25 min
Varenie
60 min
Celkový čas
85 min
Zdravá chutná slovenská zelenina priamo zo záhrady pripravená ako delikatesa či už ako obed alebo večera. Zapekaný baklažán s paradajkou a syrom.
Zdieľaj
Ingrediencie
3 ks
2 ks
1 ks
2 polievkové lyžice
2 strúčiky
2 bal
100g
5 lístkov
podľa chuti
Nezmeškajte novinky
Dostávajte pravideľné novinky do vašej poštovej schránky.

Postup

1.
Nakrájanú cibuľu dáme na panvicu s olivovým olejom a mierne osmažíme, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a taktiež osmažíme.
2.
Na panvicu k osmaženej cibuľke, pridáme nakrájanú papriku, paradajky, osolíme a osmažíme do stavu "leča" :) Niekoľko paradajok si prekrojíme na polovicu, použijeme ich neskôr.
3.
Baklažán si vydlabeme, tak, aby nám vznikol tvar malej loďky. Do vydlabaného priestoru pridáme nakrájanú mozarellu.
4.
Na mozarellu pridáme osmaženú zmes paprík, paradajok a na polovicu nakrájané paradajky poukladáme na vrch baklažánov.
5.
Na vrch baklažánov pridáme ešte feta syr a takto to celé vložíme do rúry na 200 st. Ja mám rád baklažán úplne mäkký, takže som nechal pečenie na 200 st. cca 50 min.
6.
Zapekaný baklažán s paradajkou a syrom ozdobíme s čerstvou bazalkou zo záhrady.

Zelenina, ktorá vyrástla priamo v záhrade pripravím ako zapekaný baklažán s paradjkami, paprikou, mozarellou a feta syrom. Príprava je jednoduchá a rýchla.

 

Zelenina z našej záhradky, baklažán, papriky, cherry paradajky.

Slovenská zelenina priamo zo záhradky

 

Zmes cibuľka, cesnak, paprika a sladučké cherry paradajky osmažíme.

Zapekaný baklažán s paradajkou a syrom

 

Naplnené baklažány. Na vrch dáme na polovicu nakrájané sladučké cherry paradajky.

Zapekaný baklažán s paradajkou a syrom

 

Pripravené na zapečenie. 200 st... cca 40-50 min. Podľa vašej chuti.

Zapekaný baklažán

 

Fantastická pochúťka s minimálnou uhlíkovou stopou. :)

Zapekaný baklažán s paradajkou a syrom