Vaječný likér z domácich vajíčok

14.05.2024Sezónne recepty
Príprava
10 min
Varenie
15 min
Celkový čas
25 min
Pripravte si fantastický vaječný likér z domácich vajíčok a Salka
Zdieľaj
Nezmeškajte novinky
Dostávajte pravideľné novinky do vašej poštovej schránky.

Postup

Vaječný likér vždy poteší. A poteší o to viac, ak si ho urobíte sami a z domácich vajíčok. Verte mi, že výroba domáceho vaječného likéru nie je žiadna drina. Stačí mať domáce vajíčka, sladené zhustené mlieko, nejaký alkohol a šľahač. Už pri výrobe likéru vám budú stekať slinky. Každú návštevu potešíte malým pohárikom k dobrej káve alebo len tak samotným.
1.

Použijeme 5 kusov domácich vajíčok. Najprv si oddelíme žĺtka od bielkov. Bielky si môžeme odložiť do mrazničky a použiť na prípravu inej dobroty (napríklad kokosových pusiniek)

2.

Nádoby na vaječný likér vysterilizujeme vriacou vodou a necháme vychladnúť.

3.

Žĺtka vyšľaháme s piatimi lyžicami práškového cukru. Ja som šľahala približne 10 min v elektrickom šľahači, až kým neboli žĺtka bledožltej farby.

4.

K vyšľahaným žĺtkom pridáme 500 ml  rumu (ja som použila biely rum Havana). Miesto rumu môžete použiť aj jemnejšiu vodku. Chuti sa mzde nekladú. Šľahala som asi 5 minút.

5.

Keď sa vyšľahajú vajíčka s cukrom a rumom, pridáme sladené zhustené mlieko napr. Salko. Šľaháme ďalších  5 minút.

6.

Hotový vaječný likér nalievame do pripravených  nádob a odložíme do chladničky,  prípadne rovno urobíme ochutnávku s dospelými rodinnými príslušníkmi 😊

Podobné recepty

25 min
12.07.2023
Sezónne recepty
Mätový sirup - osviežujúci letný nápoj, ktorý si môžete pripraviť doma
25 min
08.10.2023
Dezerty
Francúzsky toast s banánom
85 min
16.09.2022
Sezónne recepty
Zapekaný baklažán s paradajkou a syrom