Nazbieranú medovku dáme do hrnca do vychladnutej prevarenej vody.
Pridáme ošúpané, nakrájané citróny a pomačkáme varechou, aby sa nám uvoľnilo do vody čo najviac esenciálnych látok.
Pridáme 3 lyžičky kyseliny citrónovej. Prikryjeme pokrievkou a dáme macerovať do chladničky na 24 hodín. My sme nechali 72 hodín.
Po macerácii vodu s bylinkami precedíme cez dvojitú gázu.
Do prefiltrovanej tekutiny pridáme cukor a začneme zohrievať. Sirup zohrejeme na max. 75 st. Celzia a necháme nech sa rozpustí cukor. Miešame, aby sa cukor neprichytil na dno hrnca.
Hneď po zohriatí prelejeme sirup do vysterilizovaných sklenených nádob. Nádoby vysterilizujeme vriacou vodou. Po vychladnutí sirup uložíme do chladničky alebo na iné tmavé a chladné miesto.
Príprava sirupu je veľmi jednoduchá. Postačí vám prevarená voda, cukor, medovka (čím viac tým lepšie), kyselina citrónová a citróny. Z medovky zbierajte vrchné výhonky.