![]()
Nazbieranú medovku dáme do hrnca do vychladnutej prevarenej vody.
![]()
Pridáme ošúpané, nakrájané citróny a pomačkáme varechou, aby sa nám uvoľnilo do vody čo najviac esenciálnych látok.
![]()
Pridáme 3 lyžičky kyseliny citrónovej. Prikryjeme pokrievkou a dáme macerovať do chladničky na 24 hodín. My sme nechali 72 hodín.
![]()
Po macerácii vodu s bylinkami precedíme cez dvojitú gázu.
![]()
Do prefiltrovanej tekutiny pridáme cukor a začneme zohrievať. Sirup zohrejeme na max. 75 st. Celzia a necháme nech sa rozpustí cukor. Miešame, aby sa cukor neprichytil na dno hrnca.
![]()
Hneď po zohriatí prelejeme sirup do vysterilizovaných sklenených nádob. Nádoby vysterilizujeme vriacou vodou. Po vychladnutí sirup uložíme do chladničky alebo na iné tmavé a chladné miesto.
Príprava sirupu je veľmi jednoduchá. Postačí vám prevarená voda, cukor, medovka (čím viac tým lepšie), kyselina citrónová a citróny. Z medovky zbierajte vrchné výhonky.